Bästa kaffemaskin 2023 – Gott kaffe på nolltid!

1. Sage The Barista Express2. Magnifica Evo Kaffemaskin3. Breville Prima Latte III Svart
Sage The Barista ExpressMagnifica Evo KaffemaskinBreville Prima Latte III Svart
Se priset härSe priset härSe priset här

Bästa kaffemaskin 2023 – En kopp kaffe på morgonen är för många det bästa sättet att vakna upp på. För att denna kopp ska göra susen är det även viktigt att kaffet smakar gott!  

Det finns en hel del att tänka på inför ditt köp av en kaffemaskin. Vilken är den bästa modellen för dig och hur snabbt önskar du att kaffet ska vara klart? Här nedan listar vi våra favoriter! 

Topp tre kaffemaskiner bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Sage The Barista Express espressomaskin 

 • Enkel användning 
 • 18 malningsgrader 
 • Vattenfilter 
 • Indikerar när den behövs rengöras 

Vinnaren av vår topplista är Sage The Barista Express. Detta är en kaffemaskin som garanterar dig gott kaffe varje gång. Ett stort plus är även att den är mycket användarvänlig. Denna kaffemaskin är försedd med en koppvärmare. Med den får du möjligheten att behålla den varma temperaturen i kaffet längre. Du får även möjligheten att brygga två koppar kaffe på samma gång.  

Kaffemaskinen är även försedd med ett integrerat vattenfilter. Detta betyder att kaffesmaken inte påverkas utav vattnets kvalitet. Du har inget att oroa dig över då detta vattenfilter tar bort alla orenheter och kalkavlagringar. Filtret kommer du sedan behöva byta ungefär var tredje månad. Kaffemaskinen själv säger till när den behöver rengöras.  

I Sage The Barista Express kan du använda dig av kaffebönor. Behållaren är lufttätt och du får plats med hela 250 gram kaffebönor. Du får möjligheten att mala dina bönor i 18 olika malningsgrader, där du kan välja bland att från finmalt till grovmalt.  

Se priset här

2. Magnifica Evo Kaffemaskin – För krämigt mjölkskum! 

 • Flera olika kaffe- och mjölkdrycker 
 • Stilren design 
 • Mjölkskum funktion 
 • Rymmer 1,8 liter vatten och 250 g bönor 

Magnifica Evo Kaffemaskin är en kaffemaskin som kommer i en mycket stilren modell och gör köksbänken lite snyggare. I denna kaffemaskin får du möjligheten till att göra flera olika kaffe- och mjölkdrycker. Du kan enkelt trycka på displayen för att snabbt kunna få det kaffet du är sugen på.  

Om du är ett stort fan av mjölkskum så är denna kaffemaskinen verkligen någonting för dig. Denna kaffemaskin är försedd med ett LatteCrema system som erbjuder dig en mycket krämigt mjölkskum. På denna hittar du en kaffekvarn som maler ner dina bönor precis innan kaffet börjar bryggas. Detta garanterar ännu bättre smak och aromer. Du kan även välja mellan grovmalt eller finmalet kaffe.  

I behållaren får du plats med 250 gram kaffebönor och vattenbehållaren rymmer hela 1,8 liter. Gallret och mjölkbehållaren tål båda maskindisk, vilket sparar dig mycket tid. Med denna kaffemaskin är kaffet bara ett knapptryck borta! 

Se priset här

3. Breville Prima Latte III Svart – Prisvärd! 

 • Stilren design 
 • Prisvärt alternativ 
 • Mjölkbehållare för att skumma mjölk 
 • Indikerar när det är dags för rengöring 

Breville Prima Latte är en kaffemaskin som är försedd med en hel del smarta funktioner. Den kommer även till ett mycket bra pris och har en stilren design. Du sätter igång denna kaffemaskin genom att trycka på en knapp och får möjligheten att välja mellan espresso, latte och cappuccino. Du får även göra valet mellan malet eller espressokapslar.  

I kaffemaskinen hittar du även en mjölkbehållare där du kan skumma olika sorters mjölk. Konsistensen på den skummade mjölken är även helt upp till dig för att du ska kunna få det perfekta  Denna kaffemaskin meddelar även när det är dags för att rengöra maskinen. Med Breville Prima Latte kaffemaskin är det mycket smidigt att göra kaffe! 

Se priset här

3 vanliga frågor om kaffemaskiner: 

Ska jag välja en manuell eller automatisk kaffemaskin? 

Detta är helt upp till dig och vad just du föredrar. En del önskar att det ska gå snabbt och andra tycker inte det skadar att det tar sin lilla tid. Att göra kaffe i en manuell kaffemaskin anser många vara svårt men framförallt tidskrävande. Det kräver även en del kunskaper för att kunna göra kaffe i en manuell kaffemaskin. Om du väljer en manuell modell så är det bra om du studerar kaffemaskinen ordentligt och verkligen räknar med att du kommer behöva göra allt själv.  

En automatisk kaffemaskin är ett bra alternativ för dig som dricker kaffe i farten eller vill ha det klart snabbt. Du sparar väldigt mycket tid då du maskinen sköter hela processen själv. De automatiska modellerna brukar vara försedda med en hel del smarta funktioner.  

En del automtiska kaffemaskiner rengör även sig själva med hjälp av en knapptryckning. Även där sparar du en hel del tid då du inte kommer behöva rengöra den på samma sätt som du kan behöva rengöra en manuell.  

Hur ofta bör jag avkalka min kaffemaskin? 

Någonting som är viktigt är att hålla din kaffemaskin fri från kalk. Att avkalka kaffemaskinen kan göras på olika sätt med hjälp av produkter som många vanligtvis har i hemmet, exempelvis ättika.  

Beroende på hur ofta du använder din kaffemaskin, kan detta variera. Om du däremot använder din kaffemaskin ofta är det bra om du gör det ungefär 1-2 gånger. Det hjälper även för att stärka hållbarheten! 

Hur mycket kostar en kaffemaskin? 

Priset på en kaffemaskin kan variera en hel del. Det beror främst på alla dess funktioner och vem tillverkaren är. Du kan hitta prisvärda varianter men även lite dyrare som erbjuder dig en lång hållbarhet och mycket gott kaffe.  

Många ser en kaffemaskin som en investering och väljer därför att lägga en lite större summa på dem. Du kan hitta varianter som kostar några hundralappar och andra som kostar upp emot flera tusenlappar.  

Källor:

https://www.beansincup.se/kaffebryggare-eller-kaffemaskin/

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.