Bästa airfryer 2024 – Fritera din mat hälsosamt!

Bästa airfryer 2024 – Populariteten för airfryern tycks aldrig svalna. Denna köksmaskin är idag ett alltmer frekvent tillskott till svenska kök och vi förstår varför. Med en airfryer kan du snabbt och enkelt tillaga dina favoriträtter som riktigt frasig kyckling eller grönsaker som är härligt krispiga. Detta utan att behöva tillsätta olja och som kommer få kaloriinnehållet i måltiden att öka markant.  

Om du inte vill kompromissa gällande smak eller finess, så kommer du också uppskatta fördelarna som en airfryer ger. Så vilken är din favorit på topplistan? Vi har säkerställt att inkludera den bästa airfryern för lite olika familjer, så att du kan göra ett skräddarsytt val! 

Topp tre airfryers bäst i test 2024

1. Vår vinnare! Philips HD9650/90 XXL 

 • Kundfavorit 
 • Flera inkluderade tillbehör 
 • Twin Turbostar-teknik 
 • Digital skärm 

Philips airfryer HD9650/90 XXL tillhör en av marknadens bästsäljande modeller. Tack vare sin lite större konstruktion är den ett passande val för även lite större familjer, där inkluderade funktioner möjliggör riktigt krispiga råvaror utan att det behöver tillsättas någon olja. 

Utöver köksmaskinens praktiska design så är det flera andra saker som gör denna till en väldigt utmärkande modell. Den smarta digitala displayen gör det enkelt för dig att växla mellan de fem förinställda programmen som du kan välja mellan. För att du enkelt ska kunna hålla airfryern ren, så kan samtliga avtagbara delar rengöras i maskin. 

Inkluderad Twin Turbostar-teknik avlägsnar också fett från råvarorna, så att du kan fritera både kyckling och bacon på ett smidigt sätt. En multifunktionell maskin som kan användas till mycket!

2. Severin 2430 – Bästa budgetmodellen! 

 • 6 olika program 
 • Keramisk beläggning 
 • Automatisk avstängningsfunktion 
 • Hög effekt 

Severin visar med denna airfryer 2430 att en väldesignad maskin inte behöver kosta skjortan. Den har visserligen en lägre kapacitet, men har däremot sex olika matlagningsprogram som du kan använda, en praktisk LCD-skärm och säljs till ett mycket bra pris. Så även om du har en lägre budget, kan du med denna modell garantera att du investerar i en bra maskin. 

Inkluderad frityrkorg är försedd med en keramisk beläggning, vilket innebär att maten inte fastnar under tillagning. Dessutom har denna airfryer en hög effekt på 1500 watt som därmed ger råvarorna mer krispighet.  

3. OBH Nordica Genius XL ActiFry – Flest program! 

 • 9 olika program 
 • Varmhållningsfunktion 
 • Enkel att rengöra 
 • För upp till åtta portioner 

OBH Nordica har designat denna populära airfryer Genius XL Actifry. Om du letar efter en modell med många funktioner och förinställda program så kommer du att uppskatta just denna. Med nio olika matlagningsprogram att välja mellan kan du tillreda allting mellan himmel och jord.  

Dessutom möjliggör inkluderad varmhållningsfunktion att du kan hålla allt varmt tills gästerna har kommit till bordet. Den större konstruktionen på airfryern gör att du kan fritera upp till åtta portioner samtidigt. En annan fördel är att denna maskin är designad för att vara mycket enkel att både rengöra och hantera. 

3 vanliga frågor om airfryers:

Är en airfryer verkligen bättre för hälsan? 

De flesta älskar friterad mat i olika former. Detta kan vara en riktigt krispig kycklingburgare eller lika krispiga pommes. Att äta detta alltför ofta är dock inte särskilt bra för hälsan. Med du behöver inte kompromissa bort dina favoriträtter om du istället investerar i en airfryer.

Detta är ett mer hälsosamt sätt att laga mat på och hela familjen kommer verkligen att uppskatta den nya köksmaskinen! 

Behöver man addera olja när man lagar mat i en airfryer?

Eftersom airfryern använder sig av cirkulerande varmluft för att fritera maten, krävs det ingen olja alls för att råvarorna ska få den där krispiga ytan som är så tilltalande. Du kan också addera aningen med vatten eller pensla på lite olja om du vill addera smak och få råvarorna ännu mer krispiga.

Hur rengör man bäst sin airfryer?

Många airfryers är idag designade för att vara enkla att rengöra och ännu mer praktiskt är de att diska om du inte tillsätter någon olja. Kika särskilt på en maskin som har avtagbara delar, som också kan diskas i maskin. Detta kommer underlätta rengöringen ytterligare, vilket också kommer att bidra till att din airfryer håller längre. 

Hur fungerar en airfryer?

En airfryer är en köksmaskin som använder varmluft för att tillaga maten. Den har en luftcirkulator som blåser het luft genom en korg, vilket ger maten en krispig yta och innebär att du kan fritera, grilla, rosta eller baka med minimal eller ingen olja alls. Många airfryers har också olika inställningar och program som gör det lättare att tillaga olika typer av mat på ett enkelt och snabbt sätt.


Tillaga kyckling i Airfryer från OBH Nordica och Philips


Kycklingfilé är en råvara som kan varieras på många olika sätt. Med en Airfryer kan du snabbt och enkelt grilla och fritera kycklingen till perfektion. Allt du behöver göra är att skiva kycklingen och lägga den i Airfryern. Sedan är det bara att njuta av de krispiga och smakrika resultatet som dina middagsgäster sent kommer att glömma.

Tillaga kycklingfilé i Airfryer

Njut av grillad kyckling utan att behöva dra fram grillen, eller servera friterad kyckling utan lång tillagningstid eller stänkande het olja. Med Philips Airfryer kan du enkelt grilla och fritera både fryst och tinad kyckling.

Förbered kycklingen och panera den om du ska fritera den. Lägg sedan kycklingbitarna i Airfryern och tillsätt en matsked olja. Rör runt oljan för att fördela den jämnt. Ställ sedan in temperaturen på 200°C i 20 minuter (om du tillagar fryst kyckling, börja på 140°C och vrid sedan upp värmen). Sedan är det bara att servera och njuta av det perfekta resultatet.

Hur vi valt ut produkter till vår topplista 

Allt fler väljer att investera i en airfryer, men för många blir det också en maskin som inte används så ofta som kanske planerat. Anledningen är ofta att köpet inte är särskilt genomtänkt.  

För att maskinen verkligen ska fylla sin funktion i ditt kök och komma till användning är det viktigt att du överväger vilka funktioner airfryern ska ha, hur stor kapacitet du behöver och också vad du planerar att använda maskinen till. Dessa faktorer kommer att ha avgörande betydelse. Vi har därför valt att göra efterforskningarna åt dig och leta fram tre av marknadens utmärkande modeller. 

Att välja ut endast tre visade sig vara en ganska svår uppgift då utvecklingen av airfryers har kommit väldigt långt. Så för att kunna särskilja modellerna från varandra så har vi jämfört deras funktioner, pris och design och även läst flertalet olika tester som har gjorts på airfryers. 

Fundera på vilken som kommer vara ett bättre inköp för dig och även hur mycket plats du har att undvara i köket. Du kommer använda den mer frekvent om den faktiskt står framme!  

Källor: 

https://hemmaprylar.se/hur-fungerar-en-airfryer/

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.