Bästa iskrossmaskin 2023 – Is för varje tillfälle!

Bästa iskrossmaskin – När det ska blandas drinkar hemma är det alltid en fördel om man har olika typer av is att använda. En del cocktails som till exempel Mojitos kräver krossad is och är inte så lätt att göra på egen hand. Därför är det många som köper krossad is på påse i butiken.  

Detta kan kännas lite onödigt när en iskrossmaskin är en väldigt prisvänlig investering som gör att du alltid har den perfekta isen till dina favoritdrinkar. Vi har jämför artiklar och topplistor för att kunna leta fram marknadens tre bästa iskrossmaskiner. Dessa tre rekommenderar vi lite extra och är både enkla att använda, samt säljs till ett bra pris! 

Topp tre iskrossmaskiner bäst i test 2023 

1. Vår vinnare! Princess iskross 

 • Större behållare 
 • Enkel att använda 
 • Smidig att hålla ren 
 • Effektiv maskin 

Den stabila iskrossen från Princess har en väldigt diskret design samtidigt som den är lätt att jobba med. En fördel är också att du kan ta isär maskinen för att grundligt rengöra den mellan användning. Smaken på drinken kan nämligen påverkas om maskinen inte rengörs på ett bra sätt. Att investera i en maskin som därmed är enkel att rengöra är en stor fördel. 

Iskrossmaskinen är försedd med en extra stor behållare så att du kan krossa mer is samtidigt. En mycket bra investering inför kommande fester eller för dig som gillar riktigt kallt vatten eller iskaffe. Locket är försett med ett bra lås som gör användningen helt säker. En mycket bra investering och enligt oss marknadens bästa iskrossmaskin. 

Se priset här

2. Dorre Connor – Bästa prisvänliga valet! 

 • Stilren design 
 • Kan rengöras i maskin 
 • Enkel att använda 
 • Robust konstruktion 

Från varumärket Dorre har du denna prisvänliga iskrossmaskin Connor. Denna modell har en enkel design men är också robust för att orka krossa is på ett mycket effektivt sätt. Connor är också tillverkad av rejäla material som gör att du kan diska den i maskin. Detta håller den ren och fräsch mellan användning så du alltid får den bästa isen till dina drinkar. 

Om du har en lägre budget är det just Connor som du bör kika lite extra på. Här får du mycket för pengarna helt enkelt. 

Se priset här

3. Westmark Iskrosstång – Bästa manuella valet! 

 • Ger is till alla drinkar 
 • Robust material 
 • Enkel att rengöra 
 • Rejäl konstruktion 

Som marknadens bästa iskrosstång har vi utsett denna manuella iskrosstång från Westmark. Tången är tillverkad helt i robust aluminium och håller därmed under många år. Denna modell ger is till lite olika typer av drinkar och är tack vare sin konstruktion mycket enkel att rengöra. 

Iskrosstången har en längd på 18 centimeter. Detta är inte valet för dig som behöver krossa massor av is inför en fest som du anordnar. Men om du ska blanda till en eller några drinkar till fredagsmyset är denna modellen perfekt.  

Se priset här

3 vanliga frågor om iskrossmaskiner:

Finns det ismaskiner som också ger krossad is? 

På marknaden har du egentligen två stycken olika val av produkter som kan hjälpa dig att få till krossad is. Antingen inriktade modeller som har som enda funktion att krossa is till dina drinkar. Sedan har du också multifunktionella maskiner som både tillverkar iskuber och krossar isen åt dig. 

Eftersom dessa maskiner är mer kostsamma har vi i denna artikel valt att endast inkludera modeller som bara krossar isen. Men om du har en högre budget och letar efter ett mer multifunktionell val där du kan få is i alla möjliga former och storlekar är det en ismaskin med krossfunktion som du bör kika på istället.  

Vilken typ av iskrossmaskin ska man välja? 

Beroende på vad du ska använda isen till är det lite olika saker som du bör ha i åtanke. Hur mycket drinkar vill du till exempel kunna göra vid ett och samma tillfälle? Detta kommer att påverka storleken på iskrossmaskinen du väljer och framför allt dess kapacitet.

Det finns idag mindre iskrossmaskiner som passar bra när du endast behöver göra några drinkar. Samt större modeller som är en bättre investering för kommande fester och du behöver kunna krossa mer is samtidigt.

Det är också viktigt att du väljer en iskrossmaskin som är enkel att rengöra och hantera. Den ska vara säker att använda eftersom det ändå krävs lite kraft för att krossa isen på ett effektivt sätt. Iskrossmaskiner med lås eller lock är därmed att föredra om du till exempel har barn hemma. Välj en iskrossmaskin för din budget och kika på lite olika modeller för att hitta din favorit. 

Är det mer miljövänligt att använda en iskrossmaskin?

Det har funnits lite olika debatter om huruvida en iskrossmaskin är mer miljövänlig eller inte. Men en iskrossmaskin ger faktiskt många fördelar. Om du brukar köpa is i påse från ICA kommer det vara mer miljövänligt att använda en isbricka för att enkelt göra iskuber i frysen.

Denna isen kan du sedan krossa med en iskrossmaskin och sparar mycket resurser. Dessutom kommer du märka av ett överskott i plånboken då det är ganska dyrt att köpa krossad is på påse. Använd vatten i kranen och gör din egen is för att spara på både miljön och din plånbok.  

Källor: 

Pricerunner
Prisjakt
Testfakta

Lämna en kommentar


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.